Audities 2019
Oct
5
10:00 AM10:00

Audities 2019

Vocaal ensemble Reflection zoekt gemotiveerde, ervaren en geschoolde koorzangers met een goede stem en een bereidheid tot zelfstandig thuis studeren.

• PROGRAMMA •
A: Twee koorssalons met gasten Kathelijne Boon (Klara) en Wim Henderickx (docent en componist).
B: NOVECENTO - Libretto van A. Baricco, met acteur Antoine Van der Auwera, op muziek van Kurt Bikkembergs.

• PROFIEL •
˟ goede stem ˟
˟ bereidheid tot thuis studeren ˟ (partituur wordt niet ingestudeerd op repetitie)
˟ engagement om partituren uit te diepen ˟

• AUDITIE •
Voor programma A: lied of aria naar keuze + lied, aria of koorwerk van na 1910 • Voor programma B:  idem aan programma A, maar wij voorzien zelf enkele oefeningen rond beweging en lichaamsbewustzijn

Schrijf u HIER in en vergeet A of B niet te vermelden. Alvast veel succes gewenst!

View Event →

DIXIT DOMINUS
Mar
10
3:00 PM15:00

DIXIT DOMINUS

Op 10 maart voert het ensemble het ‘Dixit Dominus’ van Friedrich Händel uit in de Sint-Martinuskerk te Herk-de-Stad. Een fantastisch meesterwerk uit de barok. Naast dit schitterende werk kan u ook luisteren naar muziek van o.a. Scarlatti. Voor het eerst staan we onder leiding van gastdirigent en Reflection-lid, Lars Corijn.
Meer info volgt binnenkort

View Event →
DIXIT DOMINUS
Mar
9
8:00 PM20:00

DIXIT DOMINUS

Op 9 maart voert het ensemble het ‘Dixit Dominus’ van Friedrich Händel uit in de Sint-Norbertus kerk te Antwerpen. Een fantastisch meesterwerk uit de barok.Naast dit schitterende werk kan u ook luisteren naar muziek van o.a. Scarlatti. Voor het eerst staan we onder leiding van gastdirigent en Reflection-lid, Lars Corijn.
Meer info volgt binnenkort

View Event →
KOORSALON
Jan
27
3:00 PM15:00

KOORSALON

Op 27 januari kan u voor het eerst genieten van een gloednieuw concept: het koorsalon! Hierbij nodigen we verschillende gasten uit de muziekwereld uit om met ons in dialoog te gaan. Voor de eerste sessie gaan we op de bank met Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van de Vlaamse Opera. Een niet te missen start van het nieuwe jaar!

View Event →
Audities 2018-2019
Sep
22
10:00 AM10:00

Audities 2018-2019

  • Karel Oomsstraat 24 Antwerpen Belgium (map)
  • Google Calendar ICS

Vocaal ensemble Reflection zoekt professionele zangers, studenten conservatorium of hogere graad muziekschool en koorzangers met aantoonbare ervaring.

• PROGRAMMA •
A: Twee koorssalons met gasten Jan Vandenhouwe (intendant opera Vlaanderen) en Raymond Schroyens (koorcomponist). Op het programma oa. Schumann, Schroyens...
B: NOVECENTO - Libretto van A. Baricco, met acteur Antoine Van der Auwera, op muziek van Kurt Bikkembergs.

• PROFIEL •
˟ goede stem ˟
˟ bereidheid tot thuis studeren ˟ (partituur wordt niet ingestudeerd op repetitie)
˟ engagement om partituren uit te diepen ˟

• AUDITIE •
Voor programma A (reguliere werking): lied of aria naar keuze en zichtlezing
Voor programma B (theatrale werking): idem als programma A met speloefening
(beweging, lichaamsbewustzijn)

Schrijf u in via info@reflectionvocaal.be en vergeet A of B niet te vermelden. Alvast veel succes gewenst!
 

View Event →
Meester R
Jun
2
8:00 PM20:00

Meester R

Op 2 juni 2018 brengt vocaal ensemble Reflection, 'Meester R' in de Sint Jakobskerk te Antwerpen om 20.30u.

 

Vanaf 20u kan u genieten van een inleiding door de componist, Sebastiaan van Steenberge. Kaarten zijn te verkrijgen aan 17 euro in VVK via annick.huet@skynet.be.

 

Dit unieke werk werd geschreven door librettist Andreas Van de Maele in teken van het leven van de Antwerpse kunstenaar Peter Paul Rubens. Het werk werd in een prachtige compositie gegoten door componist Sebastiaan van Steenberge.

De schrijver koos ervoor Rubens te belichten vanuit de personen rond hem en schreef het stuk vanuit het perspectief van drie vrouwenfiguren die aal drie een verschillende kijk geven op het leven van de schilder.
 

View Event →
Mozart Requiem
Feb
3
8:30 PM20:30

Mozart Requiem

  • 3-7 Wendelenplein Herk-de-Stad, Vlaanderen, 3540 Belgium (map)
  • Google Calendar ICS

Op zaterdag 3 februari* voeren we het Requiem in D van Mozart uit in de Sint-Martinuskerk te Herk-de-Stad. Een unieke kans om dit beroemde requiem te ervaren, uitgevoerd door het vocaal ensemble Reflection onder begeleiding van topmuzikanten. Onder deze fantastische muzikanten en solisten zal u ook kunnen luisteren naar de klanken van Koen Cools, die de hoornsolo uit het Hoornconcerto nr 3 van Mozart zal spelen. Naast het Requiem en het Hoornconcerto, zal u ook kunnen genieten van het Voce mea van Van Nuffel en het Pater Noster Peteris van Vasks voor koor en strijkorkest. Indien u dit schitterende programma niet wil missen, kan u uw kaarten aan 18 euro in voorverkoop betellen via tickets@reflectionvocaal.be.

View Event →