Back to All Events

DIXIT DOMINUS

  • Sint Martinuskerk Wendelenplein Herk-de-Stad, Vlaanderen, 3540 Belgium (map)

DIXIT DOMINUS

Op 10 maart voert het ensemble het ‘Dixit Dominus’ van Friedrich Händel uit in de Sint-Martinuskerk te Herk-de-Stad.

De laatste noot van Dixit Dominus werd in april 1707 in Italië door Georg Friedrich Händel op papier gezet. Hij was 22 jaar toen hij dit meesterwerk uit de barok componeerde, en in juli van dat jaar mocht hij er de eerste uitvoering al van bewonderen. Het werk is een toonbeeld van Italiaanse barokmuziek en is een toonzetting van psalm 110:  De Heer sprak tot mijn Heer. De jonge Händel liet een grote indruk na op toehoorders, een indruk die tot op vandaag in stand is gebleven. Dixit Dominus is tevens ook het oudste bewaarde handschrift van deze beroemde componist.

22 jaar blijkt ook voor deze uitvoering een interessante leeftijd, het is namelijk dezelfde als die van onze gast-dirigent, Lars Corijn. 

Deze jonge tenor studeert Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, en zingt hij reeds mee in producties van La Monnaie in Brussel, het Vlaams Radio Koor en in het koor van Opera Vlaanderen. Maar ook als dirigent is Lars al zeer actief. Zo is hij verbonden aan het Koninklijk Gemengd Koor Alma Musica uit Borgerhout en het Harmonieorkest De Nachtegaal uit Ranst. Als gastdirigent werkt hij bij Strijkersensemble Entente Cordiale uit Mortsel, het Symfonisch Jeugdorkest Edegem en niet te vergeten, vocaal ensemble Reflection. 


Op zaterdag 9 (Sint Willibrordus, Berchem) en zondag 10 maart (Sint Martinus, Herk-de-Stad) zal het ensemble onder zijn leiding staan tijdens de uitvoering van het schitterende Dixit Dominus. Daarnaast zal u ook kunnen genieten van werk van A. Scarlatti. Het beloven 2 bruisende concerten te worden! 

Bestel uw tickets HIER.

Earlier Event: March 9
DIXIT DOMINUS
Later Event: May 12
KOORSALON 2