Terug naar alle evenementen

Novecento

In maart 2020 presenteert vocaal ensemble Reflection u een voorstelling die de artistieke grenzen van het ensemble op fenomenale wijze zal verleggen. Novecento neemt u mee op een avontuur dat draait, keert en wervelt tot op het punt dat het u niet meer onberoerd zal laten.

Dit wordt ongetwijfeld het meest ambitieuze project dat we met vocaal ensemble Reflection zijn aangegaan. Vandaar willen we ook beroep doen op uw steun. Informatie over de sponsoring vindt u terug via deze pagina. Een vrije bijdrage kan u overschrijven via onze fundraiser: https://www.gofundme.com/f/novecento

In Novecento sleept de Italiaanse auteur Alessandro Baricco de toeschouwer mee in de wereld van de Transatlantische overtochten uit de jaren twintig en de jazz-muziek. Toen hij dit verhaal las werd Patrick Windmolders, artistiek leider van Reflection, meteen verliefd op het werk. Hij beschouwde de opvoering van dit aangrijpende werk als een grensverleggende uitdaging voor zijn Vocaal Ensemble. Bovendien werd ‘Novecento’ met koor nog nooit eerder vertoond. Dit maakt déze uitvoering dan ook erg uniek!

Acteur Antoine Vander Auwera vertaalde de beklijvende monoloog van Barrico naar een speeltekst met koor. In zekere zin gaat hij doorheen dit werk samen met Reflection op zoek naar een theatrale essentie, namelijk die van de verhouding van het koor in samenspel met de protagonist, zoals dat moet geweest zijn in de tijd van het klassieke Griekse theater, maar dan vanuit een hedendaagse benadering. Deze theatrale invalshoek is een hele uitdaging voor de zangers. Als koorleden zullen ze niet enkel uit hun comfortzone moeten treden door mee te ‘spelen’’, ook in hun muzikale ondersteuning, die a capella wordt gezongen, hebben zij tijdens de voorstelling niet de minste houvast. De zangers hebben enkel mekaar als referentie in de samenzang. Ze zijn er voor mekaar als reddingsboei. De keuze voor de jazz-muziek als begeleiding is een boeiende evidentie. Als koormuziek is zij dat niet. De ‘soundtrack’ werd daarom bedacht door Kurt Bikkembergs.

Tickets zijn nu te verkrijgen wees er snel bij!

Eerdere gebeurtenis: 25 januari
Audities 2020
Latere gebeurtenis: 14 maart
Novecento *UITGESTELD*